Scouts (11-15)

Scouts

Ben je 11 tot 15 jaar oud, dan word je een scout! Van een scout wordt een grotere mate van zelfstandigheid gevraagd. Daarnaast staan ook gezelligheid, samenwerking, sport en spel en avontuur bij de scouts centraal. Momenteel bestaat de speltak uit ongeveer 10 scouts en een enthousiast leidingteam van 2 mensen. Het leidingteam van de scouts bestaat uit Nienke en Thomas.

De opkomsten bij de scouts zijn zeer afwisselend, zo zal de ene zaterdag een sport- en speldag worden gehouden, en zal de andere zaterdag in het teken staan van scoutingtechnieken zoals routetechnieken, kaart en kompas of knopen. Ook leren de scouts met palen en touw voorwerpen te bouwen zoals tafels en vlotten. Dit heet pionieren.

Jaarlijks zijn er ook een aantal speciale opkomsten zoals een bezoek aan het strand, zwemmen met de hele groep en sportdagen met andere groepen uit de regio. Daarnaast helpen de scouts mee met de Rotterdamse Marathon. Zij delen dan sponzen of drinkbekers uit aan de lopers. Tenslotte gaan de scouts ook elk jaar een aantal keer op kamp.

Spreekt dit je aan? Kom dan gewoon eens kijken bij ons.

Terug naar boven