Bevers (5-7)

Bevers

Bevers zijn bij scouting meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar oud. Bevers spelen hun spel in thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind.

Bevers spelen in het dorp Hotsjietonia samen met Stuiter. Stuiter is dol op spelletjes en houdt er van om lekker actief bezig te zijn. Elke week verzamelen we (zogenaamd) op het dorpsplein en gaan we samen op bezoek bij één van de bewoners. Elke bewoners van het dorp heeft zo zijn of haar specialiteiten. Zo ontstaat er een afwisselend programma.

Spelenderwijs ontdekken de bevers de wereld om zich heen. ’s Zomers spelen de bevers vooral buiten. ’s Winters knutselen, koken en verkleden we vaker. Daarnaast gaan we een paar keer per jaar naar een museum, speeltuin of het zwembad en spelen we samen met andere bevers in Rotterdam tijdens de bever-doe-dag. In het voorjaar logeren we tijdens het Beverweekend een nachtje in het clubhuis.

Spreekt dit je aan? Kom dan gewoon eens bij ons kijken!

Nieuwe kinderen krijgen eerst een strippenkaart waarmee ze vier keer gratis mogen meedoen om te proberen of ze een echte bever willen worden. Soms moeten we voor een opkomst afwijken van de tijd of plek. Daarom is het handig om van tevoren eerst even met onze leiding te mailen, zij kunnen dan gelijk meer informatie geven (zie contactpagina).

Elke beverleiding wordt genoemd naar één van de bewoners uit Hotsjietonia.

Terug naar boven