Patrick Thomassen

Ik ben Patrick Thomassen, 30 jaar, en teamleider binnen het welpenteam. Ik woon lekker op mijzelf in het mooie Rotterdam-Ommoord. In het dagelijks leven ben ik vooral bezig met mijn werk als software-ontwikkelaar, ontspanning in de vorm van op de bank voor de tv zitten, een leuk boek lezen, of een beetje sporten (lekker stukje hardlopen of fietsen).

Het leuke aan scouting vind ik dat je heel veel vrijheid hebt in je activiteiten. Je kunt als team je opkomsten, kampen en uitstapjes volledig zelf bepalen. Daarnaast kun je jezelf enorm ontwikkelen in samenwerking, organisatie, communicatie, (bege)leiding, promotie, omgaan met kinderen, noem maar op! Er zijn ook overal trainingen voor te volgen, en de kinderen kunnen insignes verdienen voor bepaalde vaardigheden. Dat maakt scouting uniek. Als kind al heb ik het altijd als heel leuk ervaren, en ook als leiding doe ik het nog steed met veel plezier.

Ik ben leiding omdat ik het vooral leuk vind, met een leuk team en een leuke groep mensen elke week een zo leuk en afwisselend mogelijke opkomst voor onze groep welpen verzinnen. Ik ben na de scouts direct leiding geworden. In het begin vond ik dat heel spannend, en het heeft wel een aantal jaar gekost voordat ik helemaal op mijn gemak voor de groep stond. Na een aantal jaar kreeg ik de kans om teamleider te worden, en dat heb ik direct opgepakt. Tot op heden doe ik dat ook met veel plezier. Ik haal veel energie uit enthousiaste jeugdleden en ouders, en als het aan mij ligt ben ik nog jaren actief binnen de groep (in welke functie dan ook!)

Terug naar boven